Ett kombinerat bräd- och tärningsspel och ett mycket populärt familjespel. Fia har glatt många spelare genom åren. Spelet kommer från England där det såg dagens ljus på 1890-talet. Fia handlar mest om tur, men lite strategiskt tänkande kan även vara gångbart.

I Fia ska du flytta dina pjäser från boet, ta dig runt spelplanen och sedan in till mitten av brädan. Spelet har två till fyra deltagare och var och en av deltagarna väljer vilken färg man vill ha på bo och pjäser. Du kan välja mellan grönt, blått, gult och rött. Man flyttar runt pjäsen med hjälp av en tärning; du får gå lika många steg på spelplanen som din tärning visar. Var och en slår tärningen i tur och ordning. För att en pjäs ska kunna tas ur boet krävs i allmänhet att man slår en etta eller en sexa, men det finns lite olika varianter på det.
 
Fia spelas för det mesta med knuff. Det innebär att om en spelare hamnar på samma ruta där en annan spelares pjäs redan befinner sig så får han knuffa in den pjäsen i motspelarens bo igen. Den andre spelaren får då börja om med den aktuella pjäsen. Den som först lyckas förflytta alla sina fyra pjäser i mitten (mål) vinner spelet.